Skip to content

Rösta på Ugglas och störta Björkman!

12 mars 2009

Nu har ni chansen alla ni (som jag) som fått nog av Melodifestivalens självutnämnde diktator Christer Björkman. Lägg er röst på Caroline af Ugglas om ni vill se hans plågade ansikte när han tvingas skicka ”något sådant” till Moskva. Han kommer inte klara av skammen, när alla schlagerbögar och schlagerfittor riktar sina suckar och blickar mot honom och samstämmigt dissande utbrister – Men Chriiiister, hur kunde DU låta detta ske??

Det är dags att visa nu att det går att stoppa denna fars, med av Christers styrda låt-bidrag, som inte bara är dåliga kopior utan dessutom i stort inte har fört kvalitén framåt på flera år. Passa också på att ge honom en spark i röven för hur han otillåtet har manipulerat bakom kulisserna för att förverkliga sina personliga (läs våta) drömmar. Folk i branschen vet detta, men få vågar höja rösten och offentligt riskera sin ”festivalkarriär”. Musikern Johan Norberg och låtskrivaren Henrik Bie är få undantag. Henrik har t.o.m polisanmält Christer, fast med slickande SVT-chefer och anställda runt honom så lär han skyddas från att straffas.

RÖSTA PÅ UGGLAS alltså, hon skulle oavsett vara den mest själfulla artist som vi någonsin skickat till en Europafinal, och det har ju sitt värde bara det! Varför är det så barnsligt viktigt att vinna Christer, räcker det inte bara att ha lite kul och visa på att Sverige också kan stå för smakfullhet och djärvhet? Lär av Frankrike som så många gånger bjudit på det.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4624122.ab

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. 12 mars 2009 10:50 e m

  Jag röstar på det bidrag JAG tror har störst chans i Moskva. Eftersom jag är en ”schlagerfitta” som ofta åker på Eurovision Song Contest.
  I rent ego syfte vill jag att Malen Ernman vinner, de är den vinnaren JAG vill se i Moskva.
  Men sen har du rätt i det du skriver om Schlagerdirektörn, men skräck-Ugglas är fel. Om vi nu ska prata schlager och vinnande bidrag.
  Problemet med Schlagerdirektörn ska nog jobbas på från annat håll. Han är alldeles för professionell för att ”erkänna” att fel låt vinner.

 2. stenakesuccen permalink*
  12 mars 2009 11:04 e m

  Okej Rosa, men varför är det rent allmänt viktigare att skicka en låt som man TROR ska vinna, som oftast visat sig vara fel, istället för att skicka en låt som man först och främst tycker om?
  Det är människor med denna utgångspunkten som stödjer CB’s misslyckade ”ideologi” och taktik, tänk på det.

 3. 13 mars 2009 11:23 f m

  Hmm.. först säger du att vi ska rösta på Carolina och för att störta björkman och sen att man ska rösta på den låt man tycker om ?

  Jag gillar faktiskt Caros bidrag, hon gör sin joplingrej med verklig inlevelse, tyvärr räcker inte det för att motivera mej att sträcka mej efter telefonluren.

  Den enda som nånsin gjort detta är Malena och enbart på grund av hennes fantastiska ”voix” 🙂
  Mitt engagemang för hela det här spektaklet är vanligtvis noll, men hon är helt enkelt så bra både musikaliskt och röstmässigt att jag för första och antagligen enda gången röstar i melodifestivalen.

  Ett plus i kanten om Malena nu vinner, är ju att se vad det blir för reaktioner på att man skickar ett riktigt ”ess” inom fel genre 😉

 4. Sten-Åke Succén permalink*
  13 mars 2009 11:45 f m

  Njaa Rosa, det var faktiskt du själv som sa att du skulle rösta på den låt som du TRODDE hade störst chans i Moskva. Inte för att du tyckte mest om den.
  Jag har sett många med liknande åsikter och jag blir lika trött varje gång, för HUR ska denna tävlingen kunna utvecklas om alla röstar efter spekulation? Det är därför jag säger att det är ni schlagerfittor och schlagerbögar ( sköna ord, som tål att upprepas) som indirekt hjälper till att förstöra normen på vad en bra och unik komposition är.
  Ni hjälper Clownen Björkman helt enkelt i sin twistade föreställning om att man vinner musiktävlingar genom att skräddarsy (och personligen handplocka) låtar. Är detta inte för länge sedan motbevisat?

 5. 14 mars 2009 12:31 f m

  Min svåger går naken till jobbet på måndag om Caroline af Ugglas vinner. Kan ju vara en anledning så god som någon att rösta. Fast hans kollega har kontrat med motsvarande löfte på HEAT. Och den låten röstar jag nog hellre på själv, eftersom den är bättre.
  http://blogg.milebo.com/gar-naken-till-jobbet-om-caroline-af-ugglas-vinner/

  Tror Sofia med låten Alla har bra chans i Europa.

  • Sten-Åke Succén permalink*
   14 mars 2009 11:11 e m

   Anders: *skratt* Ja det var ju ett motiv som hette duga! Tyvärr gick den upplevelsen om intet nu. Jo jag gillade också ”Alla”, speciellt det massiva dramatiska soundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: